WikiGinkaUA.ru

Корисні властивості фейхоа

Відео: Фейхоа: корисні властивості. Як є?

Фейхоа. Корисні і лікувальні властивості. Протипоказання

Ірина 20.11.2015 Фейхоа. Корисні і лікувальні властивості. Протипоказання

Дорогі мої читачі, сьогодні тема у нас буде трохи екзотична. Для початку я просто хочу вас запитати: Ви чули про фейхоа? Пробували його? Якщо немає, то дуже раджу вам звернути на нього увагу. Хочеться прямо трохи пожартувати: якщо хто до сих пір не знав фейхоа, життя пройшло або проходить повз. Сьогодні я запрошую вас на розмову про цю ягоді, ми з вами поговоримо про корисні і лікувальні властивості фейхоа і про протипоказання.

Вперше я почула про фейхоа, коли ми з донькою проходили лікування в онко-гематології. Діагноз був дуже серйозний. Я писала вже нашу історію. І ось згадую так часто старшу медичну сестру. Вона порадила нам в сезон продажу ягід обов`язково купувати їх і давати нашим дітям. Вони затримують збільшення ракових клітин і корисні для крові, зміцнюють організм. З тих пір я стала завжди купувати фейхоа під час сезону. Можна купити фейхоа в великому супермаркеті, але мені більше подобається купувати їх на ринку, там можна знайти більш свіжі ягоди, і вибір завжди більше.

Запах і смак фейхоа

За смаком ця ягода для мене нагадує суміш ароматів ківі, суниці і ананаса. Повірте, дуже смачна ягода, хоча здається і не дуже привабливою, можливо, на перший погляд. М`якоть дуже соковита. Не соромтеся попросити продавця розрізати плід і показати м`якоть. Тут стільки тонкощів. Якщо ви бачите білу м`якоть, то плід незрілий. Нічого добре в ньому немає. Якщо м`якоть коричневого кольору, то це означає, що плід вже непридатний для їжі. Найзріліший плід фейхоа з м`якоттю абсолютно прозорого кольору.

Найкраще їсти, вишкрібаючи м`якоть ложкою. Я особисто шкірку не люблю. Це на любителя. Можна купити трохи недостиглі плоди і дати полежати вдома буквально пару днів.

Фейхоа. Склад. калорійність

Незвичайна зовнішність тропічних плодів приховує ароматний, ніжний смак і багато корисних речовин. До складу тропічних подів входять:

• мікро і макрооелементи. йод, залізо, марганець, цинк, кремній, магній, фосфор, калій і кальцій та інші;
  • вітаміни - В3, В5, С, А, В1, В6, РР;
  • кислоти - фолієва і яблучна;
  • амінокислоти - аргінін, аспарагін, глютамін, тирозин, аланін;
  • пектин;
  • дубильні речовини;
  • ефірні масла;
  • біологічно активні речовини - танін, лейкоантоцін і кахетін;
  • ензими;

Харчова цінність плодів 100 г. фейхоа складає 1,24 г. білка, 0,78 м жирів, 10,63 м вуглеводів.

калорійність фейхоа

Калорійність 100 г екзотичних плодів - 49 кКал.на 100 грамів ягід.

Фейхоа. фото

Ось як виглядає ця ягода:

Фейхоа. Корисні і лікувальні властивості. Користь і шкода

Велику популярність плоди придбали в зв`язку з вмістом висококонцентрованого органічної сполуки йоду. Тому фейхоа вважається ідеальним засобом для профілактики йододефіциту. Лікарі рекомендують тропічні плоди хворим із захворюваннями щитовидної залози та працівникам розумової праці. Спільно з вітамінним комплексом йод покращує роботу ендокринної системи, і нормалізують обмін речовин.

Значний вміст пектинів дає можливість застосовувати плоди фейхоа для виготовлення мармеладу і желе. Пектин є розчинною клітковиною, сприяє зниженню апетиту і поліпшення травних процесів.

Знижує рівень холестерину.

Дуже корисна ця ягода для серця.

Натуральні ліки для всіх гіпертоніків.

Очищає кров, дуже корисна при анемії.

До складу шкірки екзотичних плодів входять дубильні речовини, які надають терпкий смак, а біологічно активні речовини лейкоантоцін і кахетін вважаються потужними антиоксидантами. Шкірочка в їжу майже не використовується, її легко можна відокремити від м`якоті, потім засушити і додавати в чай.

Завдяки своєму вітамінним складом плоди має імуномодулюючу дію, тому його рекомендується їсти фейхоа при загостренні простудних захворювань, в післяопераційний період і після важких хвороб.

Багато дієтологів радить включати фейхоа в свій раціон при нестабільній роботі шлунково-кишкового тракту, запорах, різних захворюваннях кишечника, підшлункової залози, печінки, шлунка.

Якщо з`явиться можливість дістати листя фейхоа, раджу їх висушити і взимку готувати смачний чай. У листі містяться дуже багато ефірних масел з ароматом мирта.

Приготований настій і відвар з плодів, кори і листя фейхоа має антисептичну і дезинфікуючу дію. Його можна вживати при лікуванні запалення нирок, обробляти рани, садна, порізи, полоскати рот при пародонтозі,

Завдяки антиоксидантам, ефірним оліям та іншим корисним речовинам, фейхоа активно впливає на патогенні мікроорганізми і має сильну антибактеріальну та протигрибковий ефект.

Хочу звернути вашу увагу на той факт, що вміст йоду в плодах залежить від місцевості, де росте фейхоа. У тих районах, де в грунті міститься мало йоду або в кімнатних умовах, плоди малоефективні для профілактики дефіциту йоду.

Фейхоа. Шкода. Протипоказання

Ми дізналися корисні властивості фейхоа, але хочеться попередити, що слід уважно ставиться до свого здоров`я і враховувати всі протипоказання перед тим, як їсти фейхоа.

Якщо вам на ринку попалися нестиглі фейхоа, то краще дати їм кілька днів полежати поруч з бананами при кімнатній температурі. Це прискорить дозрівання плоду і позбавить вас від порушень травної системи, тому що незрілий тропічний плід може викликати отруєння.

Не слід фейхоа змішувати з молочними продуктами або запивати молоком, щоб не було порушень роботи шлунково-кишкового тракту. Причина в тому, що пектини, які містяться в плодах, які не поєднуються з молоком.

Заздалегідь слід порадитися з лікарем при цукровому діабеті. Велика кількість цукрів може завдати значної шкоди.

Дітям до року не рекомендується давати м`якоть плоду, так як у них відсутні травні ферменти, необхідні для засвоєння фейхоа.

Великий вміст йоду надасть шкідливий вплив при гіпертиреозі. Адже і надлишок, і недолік йоду, позначаються згубно на здоров`я людини.

Годуючим і вагітним жінкам можна вживати ягоди фейхоа в невеликих кількостях. Врахувати, чи були раніше призначені лікарями йод препарати, щоб виключити передозування йоду і погане самопочуття.

Для попередження всіх наслідків можна всім сказати ще раз одну мудру річ: ніколи не «налягати» на будь-які продукти. А якщо ви щось пробуєте вперше, завжди пробуйте по чуть-чуть. Всі ми різні. І реакція навіть на найпростіші, звичайні і корисні для багатьох продукти у вас може бути саме індивідуальної.

Застосування фейхоа в лікувальних цілях

Найкорисніший рецепт, на мій погляд, який я сама готую і вам дуже раджу застосувати. Це рецепт, на мій погляд, саме універсальний, підійде і дорослим, і дітям. І доньці я давала, і сама завжди застосовувала.

Універсальний рецепт застосування фейхоа з користю для здоров`я

Приготувати його дуже просто. Плоди вимити, обсушити. Відрізати хвостики у ягід. Шкірку я ніколи не знімаю. І далі скористатися або м`ясорубкою або блендером. Виходить така маса приємного смарагдового кольору. Додаємо до неї цукровий пісок. Мед.сестра нам радила пропорції дотримуватися 1: 1. Але я часто цукрового піску кладу менше. На 1 кг ягід грамів 600 цукрового піску. Можна сюди додати апельсин, горіхи (особливо добре додавати волоські горіхи). Все ретельно перемішати. Скласти в скляну банку. Прибрати в холодильник. Приймати по чайній ложці 3 рази на день.

Якщо ви будете готувати такий рецепт з апельсином, його треба очистити обов`язково від шкірки і також подрібнити або в м`ясорубці або в блендері.

Більш докладно я поговорю про рецепти з фейхоа в окремій статті. Тут дам тільки основні і короткі рецепти, як можна застосовувати фейхоа для здоров`я.

При стресі, депресії з`їдати 5-6 плодів в день. Піднімає настрій, смачно і корисно.

Для профілактики захворювань серцево - судинної системи вичавити 1 столову ложку соку і змішати з? склянки води. Пити раз в день, в будь-який час.

Для лікування і профілактики атеросклерозу приготувати варення з фейхоа і апельсинів.

Дуже добре при проблемах з судинами вживати мій універсальний рецепт. І ось ще один рецепт. Бланшувати 0,5 кг. фейхоа. З плодів шкірку не знімати, потім подрібнити блендером і засипати 1 кг. цукру до появи соку. Проварити 5-10 хвилин, додати сік з одного апельсина і варити до готовності. Але при варінні варення багато корисних речовин все-таки знищуються. Але дуже смачно виходить.

Відео: Фейхоа з медом при лікуванні і профілактиці захворювань щитовидної залози

Для профілактики і лікування захворювань щитовидної залози з йод дефіцитом за півгодини до їжі приймати 1 столову ложку пюре з фейхоа.

при гіпертонії подрібнити в блендері плоди фейхоа, змішати з цукром у пропорції 1: 1 і приймати два рази на день по одній столовій ложці.

при гепатиті А (Жовтяниці) пити чай із суміші квіток і листя фейхоа (в рівних частках). Одну столову ложку суміші залити склянкою окропу і настояти півгодини. Пити двічі в день. Чай з листя допомагає так само і при зобі.

Кілька плодів в раціоні допоможуть вам в наступних випадках:

• ревматичні болі;
  • анемія;
  • малярія і цинга;
  • хворобливі менструації;
  • бронхіт;
  • підвищений холестерин;
  • подагра;
  • базедова хвороба;
  • вугри;
  • атонические запори;
  • знижений імунітет.

Пропоную вам подивитися цікаве відео про корисні властивості фейхоа. Дуже раджу подивитися відеоматеріал. Якраз показаний ринок, де продають ці ягоди, дані поради, як вибрати фейхоа, чим воно корисне.

А якщо ви все-таки купили фейхоа на ринку, я дуже раджу вам побалувати і себе. Приготуємо щось смачне і про особу з зоною декольте не забудемо.

Застосування фейхоа в косметології

Завдяки своєму цілющому складу, м`якоть з плодів фейхоа використовується в косметичних цілях. Вона надає:

• протизапальну;
  • омолоджуючу;
  • поживна;
  • улучает кровообіг
  • пом`якшувальну
  • освіжаючу дію.

Маски на основі тропічних плодів допоможуть позбутися від купероза, вугрів, пігментних плям на обличчі, додадуть пружність шкірі і поліпшать зовнішній вигляд обличчя. Для цих же цілей можна застосовувати і відвар з листя фейхоа.

Рецепт косметичної маски з фейхоа:

• жовток від одного яйця;
  • столова ложка оливкової олії;
  • 2 ст. ложки сиру;
  • м`якоть від половинки плоду фейхоа.

Фейхоа подрібнити в блендері і перемішати з іншими інгредієнтами. Нанести готову суміш на шкіру обличчя і шиї. Вмитися теплою водою через 20 хвилин. Змастити обличчя зволожуючим кремом.

Можна використовувати і просто м`якоть ягоди для маски. Теж дуже непоганий ефект. Мені самій подобається. Особливо, коли немає часу щось там змішувати, просто колись, а хочеться настрою і свіжості особи. Не забудьте тільки протестувати на зап`ясті, підходить вам така маска.

Застосування фейхоа в кулінарії

Тропічні плоди відмінно поєднуються з різними продуктами. У салати можна додавати маслянисті і цитрусові фрукти, свіжу або варений буряк, морква, яблука. Заправляти краще йогуртом або нежирної сметаною.

Фейхоа з буряком. салат

Відварити 400 гр. буряка, натерти на тертці. Помити і нарізати 200 гр. подів фейхоа, змішати з буряком і додати подрібнені ядра волоських горіхів. Для такої кількості продуктів взяти приблизно 5-7 штук волоського ореха.Посоліть на смак і заправити рослинним маслом. Можна додати сир фета і кунжут.

Сальса з фейхоа

Подають у вигляді соусу до рибних і м`ясних страв. Змішати в блендері 3 плоди фейхоа, цибулину і 1 столову ложку цукру. Додати сіль, перець за смаком.

Желе (мармелад) з фейхоа

Для приготування желе необхідно:

• подрібнити в блендері 1,5 кг. фейхоа;
  • змішати з 1 склянкою натурального яблучного оцту і 50 гр. пектину для фруктів;
  • проварити на водяній бані 5-6 хвилин, не допускаючи закипання;
  • зняти з плити і, швидко помішуючи, додати 5 склянок цукру;
  • знову поставити на водяну баню і, постійно перемішуючи, проварити до повного розчинення цукру;
  • піну зняти шумівкою;
  • розлити готове гаряче желе в скляні невеликі банки, закрити кришкою;
  • остудити протягом доби при кімнатній температурі.

Зберігати в холодильнику.

Глазур для м`яса або риби з фейхоа

Для приготування глазурі знадобиться:

• 1 стакан желе з фейхоа;
  • чверть склянки тростинного цукру;
  • 2 ч.л. подрібненого часнику;
  • 0,5 ч.л. меленої кориці;
  • 2 ч.л. меленого імбиру;
  • порошок чилі (за бажанням).

Змішати всі компоненти, рясно змастити поверхню риби або м`яса, поставити в духовку.

І для душі ми з вами послухаємо сьогодні GIOVANNI MARRADI - Romantico Як же все красиво, як романтично. Чудова музика.

Ось так інформація про корисні і лікувальні властивості фейхоа на сьогодні. Сподіваюся, вам була вона корисна і цікава. Слідкуйте за статтями на блозі. Ми продовжимо розмову про дивовижну ягоді.

У минулому році робила варення з фейхоа з лимоном, всім дуже сподобалося. Сподобався рецепт салат з фейхоа з буряком і волоськими горіхами, обов`язково приготую. Прочитавши статтю, буду знати чим корисний фейхоа і які протипоказання.

Ірина, це просто чудово, що і про фейхоа публікація вийшла!
Ми у себе ці смачні й ароматні плоди просто обожнюємо! І в свіжому вигляді, і перетерті з цукром, і у вигляді приготовленого з нього варення. Зауважу зі свого досвіду, що на ринках найкраще вибирати не недоспелий, а саме добре визріли плоди.
Ну а ще, оскільки дуже люблю експериментувати в садівництві, я виростив власне деревце фейхоа на дачі, - з найменшої чорненькою насіння плоду. До сих пір, незважаючи зараз на нічні заморозки, коштує воно в зеленому листі. Але фейхоа теплолюбиво, тому на зиму його повністю вкриваю. Так і зимує щороку під снігом.
До речі, а які у нього незрівнянно красиві квіти навесні! Махрові, білі, з масою довжелезних яскраво-червоних тичинок. Бажаю всім побачити це диво!

Віктор, як же здорово, що ви самі вирощуєте фейхоа. А плодів багато на дереві? Цікаво і правда подивитися дерево в цвіту ... Уявляю, яке диво ...
Спасибі вам за відгук. Завжди приємно бачити вас в гостях ...

Ірина, відповім віршами Сергія Михалкова, що з того відомого дитячого мультика: «А чи багато корова дає молока? - Так ми молока не бачили поки ... »
Квітки були, але плодики поки не зав`язалися. Деревце то моє - воно ще молоденьке зовсім, нехай підросте, зміцніє, ну а потім - дивись і урожай з нього зберемо ...

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Корисні властивості фейхоа