Відгук про органічне оливкова олія al jazira extra virgin
Відгук: Органічне оливкова олія Al Jazira Extra Virgin - За смаком - без емоцій, але тест на якість розкрив мені очі
переваги:
Упаковка.
недоліки:
Не перший віджим.
Оливкова олія Al Jazira Extra Virgin мені привезли з Тунісу, саме цю марку з магазинах рідного міста я щось ні разу не зустрічала. А оскільки до оливкової олії ставлюся з великою повагою, то подарунок був прийнятий з вдячністю.
Зазвичай подібні продукти мають різний літраж, а так само різну тару, це може бути як скляні пляшки, так і бляшані бочки від 1-го літра і більше.
В даному випадку я мала справу з маленькою пляшечкою з темного скла об`ємом 0,25 літра.
Вперше мені в руки потрапило оливкова олія, яке сам виробник позиціонує, як органічне.
Що повинно означати, що оливки для цього продукту повинні були бути вирощені в екологічно чистих районах, без застосування будь-яких хімічних добрив або засобів обробки.
Етікеточка дуже багатообіцяюча, напис про те, що це масло першого холодного віджиму, а також інформація про те, що це 100% натуральний продукт не можуть не радувати.
Для того, щоб відразу запобігти міркування "знавців підробок" покажу яким чином була закрита пляшка, це однозначно не якесь підпільне виробництво. Це абсолютно фабрична упаковка, а отже то, що виявилося всередині налито було саме на фабриці.
До речі розташований під пробкою носик на практиці виявився зручним, коли масло наливаєш через нього, то воно потім не стікає по зовнішній стороні упаковки.
Власне до упаковки у мене немає абсолютно ніяких претензій, тут все добре продумано. Темна скляна пляшка, що дозволить краще зберегти вміст, шийку упаковано так, що ніхто до вас не зможе проникнути всередину, в іншому випадку це буде відразу видно.
Під захисною плівкою кришка так же з контролем першого розкриття.
Інформація на звороті звичайно ж не по-російськи, але присутність міжнародної мови робить написане етикетці зрозумілим.
Відео: Оливкова олія Ideal Extra Virgin
І між іншим склад тут дещо не звичний, бо на упаковці написано, що він 100% натуральний, АЛЕ не написано, що це сто відсоткове оливкова олія, тому, що це і не так, крім масла тут є ще базилік, точніше сказати запах базиліка , але натуральний.
Термін придатності масла - 2 роки, у мене воно простояло в шафці місяців 9 напевно, але при розтині пляшки по вигляду і смаку воно було абсолютно свіже.
Що стосується запаху. не впевнена, що базилік пахне саме так, запах якийсь ніякої. він дуже-дуже слабкий, трохи трав`яний, але відчувається тільки якщо ніс буквально Встромити в пляшку.
Колір масла досить світлий, жовтий з трохи зеленим відтінком.
За смаком воно приємне, покладена будь-якому оливковій олії холодного віджиму гірчинка в ньому присутня, в чистому вигляді його, звичайно, не вип`єш, але ось на овочевому салатик вона зовсім не відчувається.
При смаженні масло не горить, не коптить, що не пузириться, і взагалі готувати не ньому приємно у всіх видах.
І здавалося б, чого ще бажати? Адже сподобався і смак, і колір, і запах.
Але своєму оливковій олії я завжди проводжу один дуже нескладний тест, який може зробити будь-яка людина при наявності в будинку справно працює холодильника.
Відео: Як вибирати оливкову олію Extra virgin Olive Oil
Справа в тому, що саме в маслі першого холодного віджиму в великій кількості присутній особливий рослинний віск, той самий, який покриває свіжі плоди оливи.
І є у нього така особливість, що коли масло охолоджують, ну хоча б градусів до +5, то він замерзає і кристалізується, що відразу видно неозброєним оком через пляшку.
Потім, при попаданні в кімнатну температуру ці пластівці-кристали тануть і масло знову стає абсолютно прозорим. На властивості і подальшому як масла це ніяким чином не відбивається.
Так ось такий тест, проведений з цим конкретним маслом показав, що воску-то цього самого в цьому маслі практично немає.
За добу стояння в холодильнику в маслі утворилася тільки дуже-дуже тоненька плівочка зверху і воно стало трішки більше густим по консистенції і трохи каламутним, тобто найдрібніші частинки рослинних восків замерзли, але оскільки їх було дуже мало, то вони не злиплися в пластівці, а просто залишилися розподіленими по всьому маслу.
І справа тут зовсім не в присутності аромату базиліка, вже ця трава точно не могла так вплинути на якість масла.
Це однозначно говорити лише про те, що перед нами масло не найкращої якості, і вже точно це не перший холодний віджим.
І якби виробник продавав його просто як звичайне рослинне оливкова олія, за відповідною ціною, то претензій у мене не було б, але написавши на етикетці фразу Extra Virgin olive oil він повинен був розуміти, що ті, хто це потім куплять матимуть до продукту певні очікування, які в даному випадку не виправдалися.
Отже рекомендувати цей продукт я не можу.
P.S. Тих, хто хоче наочно подивитися, як має виглядати хороше оливкова олія в охолодженому вигляді, пропоную познайомитися з ще одним оливковою олією з Тунісу Оливкова олія Ruspina першого холодного віджиму.
Відео: Чому гірчить оливкова олія Extra Virgin? Why bitter olive oil Goldfish Rethimnon
Рік випуску / покупки діє до: 2014
Загальне враження. За смаком - без емоцій, але тест на якість розкрив мені очі