WikiGinkaUA.ru

Абдомінопластика: опис та відгуки про пластик живота, протипоказання, фото до і після

Що таке абдомінопластика? Відгуки про корекцію живота

Кожен день додавайте в їжу 1 чайну ложку. Дізнатись детальніше""

Що робити, якщо на передній черевній стінці після схуднення або народження дитини обвисла шкіра, з`явилися зайві жирові накопичення, розтягнулися м`язи? Набути підтягнутий живіт за допомогою абдомінопластики - реальність наших днів. Але перш ніж погодитися на процедуру, пропонується дізнатися методи її проведення, вивчити протипоказання і особливості реабілітації.

Зміст:

Для чого застосовується?

Складна хірургічна операція має на меті видалення надлишкових відкладень жиру і обвислій шкіри, що утворилися через особливості конституції, на тлі гормонально-вікових змін, після пологів. Класична пластика живота дозволяє ущільнити м`язову і сполучну тканини, виконати реконструкцію передньої стінки очеревини і відновити естетику фігури.

Як свідчать відгуки, абдомінопластика допомагає вирішити такі проблеми:

• усунути післяпологові розтяжки (Стрий), в`ялість шкіри, складку на животі (фартух);
  • видалити рубцеві деформації, що утворилися в результаті кесаревого розтину або інших операцій;
  • зміцнити м`язовий каркас при діастазі (розбіжності прямих м`язів живота), щоб не допустити опущення внутрішніх органів;
  • виправити контур і розміри пупка, місце його розташування, видалити пупкову грижу.

Методом абдомінальної пластики можна ефективно скоригувати живіт за формою і обсягом, змоделювати талію. Якщо є показання, вона здійснюється в комплексі з ліпосакції або іншими процедурами.

Особливості проведення абдомінопластики

Підготовка до операції починається з виявлення хронічних захворювань, збору аналізів, перевірки функцій всіх систем організму. Після комплексної оцінки результатів обстеження хірург робить висновок, наскільки небезпечні виявлені протипоказання для виконання пластики живота.

Відео: Міфи про абдомінопластиці

Вона проводиться на стаціонарі під загальним наркозом (він необхідний для зняття больового синдрому і розслаблення м`язів), триває 2-5 годин і ділиться на кілька етапів.

1. Хірург розмічає живіт маркером, завдаючи межі розташування складки з урахуванням можливості її зсуву, головні лінії розрізів. Зазвичай вони йдуть в нижній частині лобка, паралельно контуру росту волосся.

2. В ході абдомінопластики лікар виробляє висічення покриву живота. При цьому розріз іноді доводиться розширювати на 5 см вгору, у напрямку до пупкового кільця.

Піднесена шкіра дозволяє відокремити підшкірно-жирову клітковину, зміцнити і з`єднати прямі м`язи живота (нерассасивающіміся нитками). Після цього за допомогою канюлею відкачується зайвий жир, часто коригується апоневроз очеревини - щільна пластина з сухожиль, утворює ложе для м`язів. Паралельно виконується пластика м`язової тканини.

При необхідності хірург моделює нове пупкове кільце, роблячи 4 внутрішньошкірних швів. На верхню частину пупка накладаються вузлові шви, відрізається зайва шкіра.

3. Абдомінопластика завершується промиванням рани антисептиками, установкою підшкірної дренажної системи. Потім за допомогою атравматичного голки накладають саморозсмотуваний шов і стерильні пов`язки. Зверху надягають спеціальний компресійний білизна. Іноді пластика живота виконується в комплексі з видаленням жирового шару на інших частинах тіла.

реабілітація

Велика поверхня рани, взаємозв`язок скоригованої зони з дихальною системою, зросла навантаження на апоневротический каркас часто викликають ускладнення в реабілітаційний період. Але якщо виконувати приписи хірурга, наслідки пом`якшуються і легше переносяться.

1. Перші дві доби дотримується суворий постільний режим. Ложе влаштовують за типом шезлонга, забезпечуючи невеликий підйом для ніг і голови, щоб зменшити напруження в м`язах. Такий режим зберігається не менше 5 днів.

2. Хоча в процесі абдоминопластики коригується живіт, можуть бути небажані наслідки для судин на ногах. Щоб уникнути закупорок вен, ще перед операцією рекомендується надіти компресійні панчохи. З цією ж метою призначаються антикоагулянти, зменшують згортання крові.

Відео: Абдомінопластика. пластика живота ДО і ПІСЛЯ фото

3. Щоб знизити ризик розвитку інфекції, призначають протибактерійні препарати.

4. При відсутності серйозних ускладнень виписка з стаціонару відбувається на 3-4 добу після операції. Протягом 2 тижнів пацієнт залишається під амбулаторним наглядом для проведення перев`язок і контролю за процесом регенерації. Після закінчення цього терміну зазвичай знімають шви. Компресійний трикотаж, підтягаючий живіт, носять як корсета не менше 6 тижнів.

Відео: Як швидко виправити недоліки фігури? Що таке абдомінопластика? каже ЕКСПЕРТ

5. Кілька діб після абдомінопластики заборонені не тільки гаряча ванна, але і душ. Будь розігрів тіла призводить до посилення кровообігу і провокує кровотечу.

6. У перші тижні потрібно приймати легку, але живильну їжу і не вживати алкоголь. Останній особливо небезпечний, так як змінює склад крові і тим самим гальмує процеси загоєння.

Відео: Абдомінопластика - пластика живота

7. Післяопераційний рубець на животі необхідно захищати від сонячних променів.

8. Протягом 1,5 місяців після абдомінальної пластики не слід займатися фізичною працею і спортом, напружувати м`язи преса. В цілому обмеження навантажень залишається в силі протягом півроку.

думки пацієнтів

«Після пологів у мене настільки розтягнулися м`язи, що я просто не впізнавала свій живіт, та ще й одяг собі підібрати не могла. Абдомінопластика стала єдиним виходом із ситуації, так як фізичні навантаження мені протипоказані, а креми не допомагали. Почитавши відгуки, вибрала клініку і хірурга. Попередні аналізи показали, що негативні наслідки мені не загрожують. Операція пройшла за планом, після неї пару тижнів було відчуття стягування, яке швидко минуло ».

Надія, Московська область.

«Я спеціально прилетіла в Москву, щоб потрапити на абдомінопластику до кваліфікованого пластичного хірурга. Мені потрібно було не тільки підтягти м`язи, але і прибрати грижі. Відразу після виписки було важко розігнутися, а впевнено ходити змогла тільки через кілька днів. Були й інші наслідки: чутливість в зоні пупка була відсутня близько місяця, стільки ж тримався набряк. Але в цілому нічого страшного: все пройшло, зате мій живіт став набагато акуратніше з майже непомітним швом і без гриж ».

Алла, Нижньовартовськ.

«Читала різні думки на форумах, але все справедливо вважають найважчим післяопераційний період після абдомінопластики живота. Я, наприклад, будинки перші кілька днів лежала, не встаючи - напевно, вік все-таки позначається. Але я виконувала рекомендації: носила компресійну білизну, дотримувалася дієти, не зловживала навантаженнями, набряклі місця мазала кремом з гірської арніки. Тому побічні дії мене турбували недовго ».

Марина, Самара.

«Висока ціна процедури не гарантує стовідсоткового естетичного результату. У мене послеабдомінопластікі вийшов дуже широкий шов. Під одягом плоский живіт виглядав добре, а роздягатися було соромно. Довелося знову лягати на операційний стіл, щоб зробити тонкий косметичний шов. Читала відгуки: виявляється, потім можна буде провести лазерну шліфовку ».

Христина, Казань.

«Відразу отримати гарний шов просто нереально: під час операції вирізують клапоть шкіри, тому сильно натягаються залишилися тканини. У мене навіть через рік шов все ще червоний посередині. Зате тепер живіт не висить мішком, і м`язи зайняли своє місце (у мене був диастаз після пологів). Тепер уже можу качати прес! ».

Альбіна Скворцова, Москва.

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Абдомінопластика: опис та відгуки про пластик живота, протипоказання, фото до і після