Інструкція по створенню оригінальній упаковці у вигляді торта
12 листопада 2014 р о 11:00
Упаковка для подарунка своїми руками
Дарувати подарунки - завжди приємно. А красиво і оригінально дарувати подарунки - ще цікавіше, адже навіть найпростіша річ, оформлена належним чином, підніме настрій і висловить ваше ставлення до адресата. Упакувати багато маленьких предметів або, наприклад, гроші можна в коробочки у вигляді шматочків торта, які нескладно зробити самостійно. Упаковка для подарунків напевно стане в нагоді вам напередодні Нового Року та Різдва. У даній статті ми розповімо, як зробити оригінальну упаковку для подарунків своїми руками.
Матеріали і інструменти для роботи:
- Щільна кольоровий папір
- Ножиці
- лінійка
- олівець
- клей
- Атласна стрічка
- Гострий ніж або скальпель
Виготовлення упаковки для подарунків своїми руками
Наш торт складається з 12 шматочків-коробочок. Можна зробити їх все одного кольору або різнобарвними. Я вибрала п`ять яскравих кольорів і використовувала папір для пастелі. Вона досить щільна, при цьому з нею зручно працювати.
Для того щоб шматочки щільної кольорового паперу були однаковими, нам знадобиться шаблон. Можна намалювати його самостійно, за своїми розмірами, або взяти готовий. Якщо роздрукувати наш шаблон, розтягнувши його на аркуш формату А4, то в результаті вийдуть шматочки довжиною 12 см, шириною 6 см і заввишки 5 см.
Порада: такі маленькі коробочки з сувенірами або солодощами стануть в нагоді і на дитячому святі, і на дорослому святі, де іменний шматочок торта можна розмістити на святковому столі поруч з місцем кожного гостя.
Можна роздрукувати шаблон прямо на аркушах щільною кольорового паперу або надрукувати один, вирізати його і обводити на кольоровому папері по контуру.
Я обвела олівцем тільки зовнішні кордони шаблону, а внутрішні за допомогою лінійки прокреслила ножицями. За наміченим згинах складати заготовку набагато зручніше.
Вирізаємо і складаємо по лініях згину. Змащуємо в двох місцях клеєм, можна використовувати ПВА, але його довше треба тримати для склеювання. Я працювала з прозорим клеєм Момент.
Збираємо і склеюємо все шматочки тортика за шаблоном.
Тепер за допомогою гострого леза акуратно робимо розріз в задній частині заготовки для того, щоб коробочки закривалися.
Відео: Інструкція по створенню оригінальній упаковці у вигляді торта
Приступаємо до декору. Я взяла білу атласну стрічку шириною 1 см і за допомогою клею обернула нею шматочки торта. Не забудьте залишити вільним місце закривання коробочок.
Для декоративних бантиків нам знадобляться однакові шматочки стрічки довжиною 14-15 см.
Спочатку клеєм фіксуємо ось таку заготовку, як на фото. Тут вже зручніше використовувати клей Космофен, тільки стежте, щоб він не розтікався, інакше бантики будуть жорсткими.
Потім більш вузькою стрічкою або тієї ж, але складеної навпіл, надаємо бантику закінченого вигляду, скріплюючи його посередині.
Кріпимо за допомогою клею бантик до однієї половині кришки коробочки.
Таким чином декоруємо все 12 шматочків торта.
Верхню частину коробочок можна прикрасити трояндочками з тканини, намалювати що-небудь, написати побажання або ім`я того, кому призначається подарунок.
Відео: Пластилін Плей-до. Робимо новорічний торт з пластиліну Плей-до. Ігрушкін ТВ
Ось так у нас вийшов не один, а цілих дванадцять подарунків в красивій і яскравій упаковці!