Бантики своїми руками зі стрічок
Зовсім не складно робити бантики для волосся з тканини дівчаткам для гумок або шпильок.
Нарізаємо смуги тканини по косій лінії (під кутом в 45? - для цього потрібно скласти тканину по діагоналі) потрібної ширини, залежно від необхідного діаметра майбутнього бантика. Довжину також відміряє відповідно до бажаного об`ємом бантика.
У мене тут бантики з тканини, нарізаною і в тому і в іншому випадку однієї ширини 9 см, але різної довжини, десь 45 і 70 шкірний покрив. Та на мою думку, що акуратніше виявиться, в разі якщо всі розміри пара зменшити.
Обпалювати тканину я не стала, поєднала обидві сторони кожного відрізка по довжині і прострочити їх по черзі на машинці найбільшою рядком, покинувши кінці ниток даний по обидва боки. Після цього вивернула опинилися трубки і прісборени їх, потягнувши за кінці ниток. Залишилося лише зібрати опинилися подвійні рюші в квіточки, починаючи з серединки і закріплюючи виріб по ходу збірки голкою з ниткою коло за колом. На зворотному боці необхідно пришити гумки або зробити петельки для шпильок. У мене петельки *. Як я вже зазначала, квіти виявилися досить-таки величезними і що б їх пара зменшити, я їх прихопила голкою з ниткою в декількох місцях, підтягнувши до основи стяжки.
Для цих бантиків - квітів вирізаємо 2 кола з білої тканини, діаметром 15 см, збираємо їх по краю машинкою або голкою, стягуємо.
Потім рівномірно прошиває стежки -лучи (5 шт.) Від центру до краю, але не доходячи до нього, стягуємо не дуже сильно, що б з`явилися натяки на 5 пелюсток, не дивлячись на те, що можливо і без того покинути отриманий коло як у нас в другому випадку (див. останнє фото).
направлятися подчернуть, що тут все гуртки я вирізала за допомогою вижігательного апарату (добре, що дочекався своєї черги), вельми комфортно, тому що тканину, в один момент з вирізанням отримує оброблений від осипання край. На дерев`яній дошці обводила підходить за розміром скляну баночку, можливо застосовувати стакан.
З блискучої тканини вирізаємо кола дрібніше, діаметром 6 см в кількості 16 шт. (По 7 шт. На будь-яку квітку і по одному колу для сердцевінок.Лібо як Саме тут у другому випадку - можливо зробити ще один ряд з трьох - п`яти пелюсток і гудзики пришити як сердцевінок). Складаємо будь-яке коло по діаметру навпіл, причому згин повинен йти по косій лінії (натягуємо - згин повинен тягнутися), прошиває ниткою не часто стежками (вперед голку) по півколу, прісбаріваем. У нас виявився перший пелюстка. Потім не відриваючи нитку так само на неї прісбаріваем все решта 6 напівкіл,
стягуємо отримані пелюстки, зшиваємо опинився квітка ниткою. Що б закрити серединку квітки прісбаріваем такий же коло, як і у пелюсток по краю, стягуємо, виходить кулька, всередину якого вставляємо мало синтепону або обрізки тканини і пришиваємо даний коло до пелюсток.
Який виявився блискучий квітка накладаємо на білий і зшиваємо їх. Можливо з`єднувати частини за допомогою клею. Ми залишаємо так або прикрашаємо гудзиками, намистинками, бісером та ін.
Знизу пришиваємо гумки або ж робимо петельки * для шпильок.
* Петельки для шпильок легко зробити, в разі якщо застосовувати той же спосіб, яким раніше метали петлі на штори для карнизних гачків. Якщо не всі можуть, то я постараюся розтлумачити. Сподіваюся, що усвідомлюєте, фотки нададуть допомогу. Беремо міцну нитку, краще подвійну з голкою, трохи відійшовши від центру закріплюємо її, робимо петлю,
через цю петлю лівою рукою захоплюємо нитку, що залишилася на голці так само петлею, голку зараз тримаємо правою рукою, простягаємо захоплену петлю і затягуємо першу петлю за допомогою другої. Друга петля після закінчення затягування залишається у нас в лівій руці.
Відео: Бантики зі стрічок своїми руками / Пишний бантик / Канзаши МК / DIY Kanzashi Hair Bow
Потім процес повторюємо до тих пір, поки не візьмемо ланцюжок потрібної довжини. Пропускаємо голку з ниткою в останню петельку, що б закріпити ланцюжок.
Пришиваємо її на протилежній стороні. Відстань між ніжками петельки 0,5 - 1 см. Для більшої надійності я зробила ще по одній додатковій ланцюжку, трохи відійшовши від першої.
Відео: Бант з Стрічки на 1 вересня Креативні Бантики з стрічок Своїми Руками Бант на 1 вересня в школу. канзаши
За допомогою таких петельок, квіти на шпильках чудово тримаються. Добре, в той час, коли шпильки входять в них з натягом.
Відео: Американські бантики
Ось такі бантики у мене виявилися. Перший «млинець» начебто не зовсім комом вийшов !?
подивіться і спробуйте зробити своїми руками:
Відео: Бантики з стрічок і фатину своїми руками. МК гумки для волосся
інструкція як зв`язати манишкудля дівчинки