WikiGinkaUA.ru

Венарус - інструкція, застосування, аналоги, ціна, відгуки

Венарус - інструкція, застосування, аналоги, ціна, відгуки

Інструкція

Венарус надає тонізуючу дію на вени при таких захворюваннях як геморой і варикозне розширення вен. Завдяки йому, знижується венозна розтяжність, підвищується тонус судин, зменшується застій крові в венах. Крім цього, поліпшуються мікроциркуляція і відтік лімфи, зміцнюються капіляри, і знижується їх проникність.

При систематичному застосуванні зменшується вираженість проявів хронічної венозної недостатності.

фармакологічна група

Препарат Венарус відноситься до групи ангиопротекторов і коректорів мікроциркуляції. Дія препарату: венотонизирующее, а також ангіопротекторну.

Склад і форма випуску

Венарус випускається у вигляді двоопуклих таблеток по 500 мг, вкритих оболонкою яскравого рожево-оранжевого кольору, з рискою посередині. При поперечному розрізі таблетки, можна помітити два шари.
В одній таблетці міститься: 0,05 грам гесперидину і 0,45 грам діосміна.
Допоміжні речовини, що входять до складу таблеток: стеарат магнію, МКЦ, желатин, тальк, крохмаль, титану діоксид, натрію лаурилсульфат, поліетиленгліколь 6000, оксид заліза жовтий і оксид заліза червоний, гідроксипропілметилцелюлоза, натрію гліколят.

Таблетки випускаються в контурній чарунковій упаковці по 10 або 15 штук, в картонних пачках (в пачці може бути 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9 упаковок).

Фармакокінетика

Препарат виводиться разом з калом і сечею. Період його напіврозпаду становить приблизно 11 годин.

показання

• Недостатність вен нижніх кінцівок, що має різне походження (скарги: біль, судоми. Відчуття тяжкості в ногах, порушення трофіки).
  • Геморой в гострій і хронічній стадії.

Застосування і режим дозування

Препарат призначений для перорального прийому. При геморої в гострій формі, призначають по 5 - 6 таблеток на добу (добова доза ділиться на 2 прийоми, вранці і ввечері) протягом перших чотирьох днів і потім по 4 таблетки на добу (також розділених на 2 прийоми) протягом трьох днів.

При венозної недостатності призначають по 1 - 2 таблетці препарату на добу. Приймати таблетки треба під час їжі, в два прийоми: опівдні і ввечері.

Завдяки дії препарату, цитрусові флавоноїди, складові його головні компоненти, підтримують венозні стінки, і перешкоджають розвитку трофічних виразок. Прийом препарату може поєднуватися з носінням компресійних колгот або чулок- з дієтою - з контрастним душем для ніг-з легкими фізичними навантаженнями - це зробить лікування ефективнішим.

Однак довга ходьба пішки, тривале перебування під прямими сонячними променями при лікуванні Венарусом не рекомендуються. Слід також прагнути до зниження надлишкової маси тіла (якщо така є).

Професійних обмежень застосування Венаруса не вимагає - пацієнти можуть управляти транспортом, складними механізмами і займатися будь-якою діяльністю, що вимагає підвищеної концентрації уваги.

Препарат значно покращує якість життя у хворих, які страждають венозними порушеннями.

Побічна дія

З боку нервової системи:
загальне нездужання, вегетативна лабільність, головний біль, запаморочення, судоми (всі ускладнення зустрічаються вкрай рідко).

Шлунково-кишковий тракт:
діарея, блювота, нудота (часті ускладнення) - болі в жівоте- коліт (рідкісне ускладнення).

З боку ЛОР-органів і дихальної системи:
відчуття першіння в горлі, біль в грудях.

Алергічні побічні дії:
свербіж шкіри, висип по типу кропив`янки (зустрічаються рідко) - дерматит алергічний, набряк повік, губ, всього особи (вкрай рідко).

При появі перелічених або будь-яких інших симптомів, що викликають дискомфорт, слід звернутися до лікаря.

Протипоказання

• Годування груддю.
  • Індивідуальна чутливість до гесперидину і Діосмін.

Вагітним приймати таблетки не забороняється, оскільки тератогенні ефекти при їх застосуванні не виявляються. Однак під час годування грудьми пити таблетки не рекомендується, тому що немає точних даних про те, чи виділяється препарат з грудним молоком.

Передозування

Даних про передозування Венарусом немає.

особливі вказівки

Якщо геморой загострюється, то призначення препарату не є повноцінною заміною лікування інших анальних порушень. Тривалість лікування не повинна перевищувати двох - трьох місяців. Якщо терапія препаратом виявляється неефективною, слід переглянути алгоритм лікування.

взаємодія

Дані про взаємодію Венаруса і інших препаратів відсутні.

Детралекс або Венарус?

До складу Детралекса і Венаруса входять одні й ті ж діючі речовини, що відносяться до биофлавоноидам - гесперидин і диосмин. Ці речовини виявляють високу ефективність при лікуванні захворювань вен. Склад і свідчення у цих двох препаратів однакові, різниця тільки в тому, що Детралекс проводиться французькою компанією Сервье. а Венарус - російською компанією ФП Оболенський. Є відмінність по вартості: російський препарат дешевше.

Відео: Дорогі ліки і їх дешеві аналоги

аналоги

Ціна

Венарус 500 мг (30 таблеток) - 10 - 13 доларів-Венарус 500 мг (60 таблеток) - 22 - 25 доларів.

Відгуки

Антон, 39 років.
Від сидячої роботи тільки геморой і наживеш, ось тепер лікуюся. Призначили ці таблетки. Лікування тривало 7 днів, на кшталт потім поліпшення з`явилися. Але мені сказали, що це не основне лікування, і в подальшому мені призначатимуть інші препарати.

Марія Олександрівна, 48 років.
У мене виникли сильні болі в венах ноги, прямо аж пече вогнем. Знаю, що це не дуже добра ознака, тому пересилила себе і пішла до флеболога. Призначив поки застосування таблеток Венарус і мазь. Я відчуваю, що вже менше пече по ходу вінки, але мені ще лікуватися і лікуватися ...

Лідія, 43 роки.
При моєму хронічному геморої мені призначили таблетки. Я-то вже звикли до незручностей, які приносить ця хвороба. Але ось, нарешті, почала лікуватися, благо, що в моєму випадку можна обійтися без операції. Порозпитувала лікаря, він стверджує, що це дуже хороший аналог французького ліки.

Єлизавета, 30 років.
У мене порушення венозної трофіки, як сказав лікар. Через те, що я постійно працюю на ногах (продавщиця), вени сильно втомлюються. Ноги болять, ніяка холодна ванночка або підтримуюча мазь не рятує. Тепер спробувала пити таблетки, які призначив лікар, і помітила, що болі трохи зменшилися. Варто лікуватися далі, я вважаю.

Перед застосуванням необхідно проконсультуватися з фахівцем.

Поділіться з друзями

Відгуки

Тома Круглова 22 травня, 2016 10:00

Мій чоловік далекобійник і як професійне захворювання заробив собі геморой. Для лікування призначили венарус. Пройшов лише перший курс лікування, але зміни істотні есть.Хорошій препарат дієвий, легко перноса, і доступний.

Щасливі 20 травня, 2016 1:02

Задоволена дією венаруса, раніше вважала подібні препарати марними і ніколи не користувалася, вважала, що гроші на вітер, але тепер відчувши ефект грошей на нього не шкода, тепер шкодую, що не боролася з варикозом за допомогою венаруса раніше, так як він дуже дієвим в цьому питанні.

Женечка 15 травня, 2016 7:10

Венарус п`ю вже не перший раз, при варикозному розширенні вен, даний препарат просто необхідний, переношу його добре, свою функцію препарат виконує і я цим дуже задоволена.

Наталія Муравйова 22 квітня, 2016 4:01

Альвіна Василівна, Венарус не може викликати таку побічну реакцію. Мені призначав його саме лікар-фахівець з великим досвідом роботи. Вам потрібно проаналізувати, що брали з препаратів ще, що їли, швидше за все спровокували таку реакцію. Ще пораджу до лікаря звернутися на предмет судом - це може бути ознакою серйозного захворювання. Здоров`я вам!

Альвіна Василівна 14 квітня, 2016 1:58

Після двох місяців прийому набрякло обличчя, почалися страшні судоми рук, стегон. Будьте обережні. Лікарі фахівці пропонують інші препарати

Тетяна 03 квітня, 2016 6:30

Мені лікар давно приписував венарус, але я якось налагоджувати його прийом. вважала не потрібною витратою грошей, але коли симптоми посилилися, в аптеку за ним все таки побігла і зараз відчуваю реальне полегшення, препарат реально працює і своїх грошей коштує, тепер періодично в обов`язковому порядку буду його пропивати і не нехтувати порадами лікаря.

Оксана 29 березня, 2016 4:20

Більше року намагалася рятуватися від вечірніх набряків і ломоти в ногах "народними" методами - ніжки на подушку, ванночки тепленькі для ніг, масаж. Але стан погіршувався. Пішла до флеболога, та насамперед прописала мені венарус. Почала приймати і зрозуміла, що весь цей час займалася дурницями, намагаючись зняти симптоми і при цьому не займаючись лікуванням. Зараз вже позаду два курси венотоников, ноги як підмінили.

Ірина 17 березня, 2016 8:58

Приймаю Венарус вже майже два роки. За цей час практично не згадувала, що варикоз у мене є, крім прийому таблеток, звичайно. Настільки легко стало ходити, бігати і проводити час на ногах. Відня, які роздувалися, звичайно залишилися на місці, нових більше не вилізло. Дуже хороший засіб, реальна допомога в боротьбі з цим захворюванням.

Кетрін 09 березня, 2016 11:38

У мене вени вже добре видно, тому намагаюся робити все можливе, компресійний панчіх обязвтельно, мазь троксевазин, і таблетки венарус. Єдиний препарат, який спокійно переноситься моїм шлунком, і не викликає алергічних реакцій.

Ксюша 25 лютого, 2016 11:27

Мені лікар порадив зміцнити судини, так як є явна схильність до варикозу, ще й робота це сприяє, так що п`ю зараз Венарус, і помітила, що ноги стали менше втомлюватися, раніше до вечора була страшна втома.

Настя 19 лютого, 2016 12:34

Допивав курс венаруса, залишилося всього одна платівка, почала пити, так як і ноги втомлювалися, і вени тягнули і хворіли, зараз, слава Богу, немає такого, пройшли дані симптоми у мене, напевно, через тижнів два-три. Без болю жити і простіше і веселіше, венарус добре допоміг.

Міла 13 січня, 2016 6:18

Венарус мені прописав флеболог. Прийшла зі скаргою на щоденну вечірню важкість у ногах, в результаті після обстеження, виявилося, що у мене почався розвиватися варикоз. Добре хоч, відразу виявили хворобу. Зараз після курсу відчуваю себе набагато краще. Тяжкість в минулому, але розслаблятися не має наміру. Обов`язково буду застосовувати цей препарат і в подальшому.

Єва Нечунеева 27 грудня, 2015 11:49

Венарус прекрасний препарат для зміцнення стінок судин. Люди, які страждають варикозним розширенням вен мене зрозуміють - як це здорово, коли ноги не болять. Зовсім інше життя починається. Приймаю курсами два рази в рік і не збираюся зупинятися. До того ж за ціною він мене абсолютно влаштував.

Аліса 22 грудня, 2015 11:51

Відео: Венарус | аналоги

З усіх венотоников, які я перепробувала, мені найбільше сподобався саме венарус. Головне, суворо дотримуватися інструкції по застосуванню. Курс тривалий, але ефект після нього дуже хороший.

Саша Погодіна 17 грудня, 2015 11:07

Венарус мої ноги просто врятував. Дуже боліли, до вечора прям ломка починалася. Іноді навіть спати не могла вночі. Порадила подруга, вона давно з варикозом на "ти" чого тільки не пила і чим тільки не мазати. Підійшов мені просто ідеально. Продовжую зараз черговий курс.

Віола 06 грудня, 2015 7:26

Венарус - хороший препарат, добре переноситься, добре допомагає, не варто шалені гроші. Я ось для себе з усього асортименту аналогів вибрала саме його, все-таки, він ще моєю мамою перевірений, і від нього ефект є, навіть, якщо варикозне розширення вен вже давно не на початковій стадії.

Вікторія 01 грудня, 2015 7:47

Чому в статті порівнюють детралекс і венарус. У них різна форма і склад. МНН Детралекса - мікронізована флаваноідная фракція. Що вже говорить про різній формі. Слово мікронізована - ключове (частки дрібніше і краще всмоктується?) І флаваноидов 5 (в пересче на гесперидин, а не 2!
Бісить реклама в "таінформаційний" статтях

Катя 04 листопада, 2015 8:56

Варикоз придбала за професією, працюю перукарем, по двеннадцать годин на ногах, ось і по вилазили мої вінки. За рекомендацією лікаря стала приймати венарус, це не перші таблетки, які я приймаю, але стали для мене найоптимальнішим варіантом і за ціною і за впливом. Повністю мої вени назад не сховалися, але ноги не так набрякають і болять до кінця зміни.

Катріна 20 липня, 2015 9:49

Стала пити венарус і реально через пару тижнів з`явилося відчуття легкості в ногах, якої давно у мене вже не було-сходами з працею піднімалася і опускалася, зараз бігаю як дівчинка

Ліля 09 липня, 2015 9:28

Венарус - хороший венотоник. Скільки пробувала різні, але цей найбільше сподобався. Знаю, що варикоз діти нікуди не можна, тільки гальмувати його розвиток, ось я і гальмую - пропиваю курсами лікування і живу спокійно, є невелика часом тяжкість в ногах, але після лікування і це проходить.

Залишити відгук

Ви можете додати свої коментарі та відгуки до цієї статті за умови дотримання Правил обговорення.

Повернутися до початку сторінки

УВАГА!

Інформація, розміщена на нашому сайті, є довідковою або популярною і надається широкому колу читачів для обговорення. Призначення лікарських засобів повинно проводитися тільки кваліфікованим фахівцем, на підставі історії хвороби і результатів діагностики.

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі
» » Венарус - інструкція, застосування, аналоги, ціна, відгуки